Vi taber evnen til at lave mad
det har store konsekvenser
Sådan vender vi udviklingen
Vi mister evnen til at lave mad, bl.a. fordi vores forbrug af helt og delvist færdiglavet mad eksploderer. Det har store konsekvenser for os alle både socialt, økonomisk, sundhedsmæssig og bæredygtighedsmæssigt.
Desuden lærer vi reelt ikke at lave mad nogle steder. Vi lærer os selv at følge opskrifter og de lærer dig ikke det gastronomiske håndværk.
At lære de gastronomiske grundtrin gør det enkelt at blive rigtigt dygtig til at lave mad.
Jeg har arbejdet med optimering af fødevarevirksomheder som topleder i 30 år. Mit fokus er altid at finde den ene eller maks. to ting der skaber en stor forbedring.
En afgørende Ahaoplevelse ændrede min måde at tænke og lave mad på. Det førte til Gastro Class med fokus på at gøre det enklere, at blive rigtigt dygtig til at lave mad.
En stor del af problemet ved at blive rigtigt dygtig til at lave mad er, at vi “bare” lærer at følge en opskrift uden rigtigt at lære, hvad der sker. Det starter meget lidt i skolen og fortsætter på nettet, hvor der er adgang til alt, omend i meget varierende kvalitet.
Vi lærer ikke den grundliggende gastronomisk forståelse nogen steder og opskrifter gør dig desværre ikke dygtig til at lave mad. Det er lidt som at at finde vej med en gps. Du kommer frem, men du bliver ikke god til at finde vej.
For at vende udviklingen skal det blive enklere, at lave mad, der begejstrer. Hvis det er svært og succesen er lille, så stopper vi naturligvis med at lave mad og den tendens ses overalt i verden.
Foredragsoversigt til både lukkede og åbne foredrag:
- De afgørende gastronomiske grundtrin som ingen lærer os
- Vi taber evnen til at lave mad, sådan bliver du rigtigt dygtig i køkkenet
- Verdens bedste investering – Bliv rigtigt dygtig til at lave mad
