Forside 5 Om Gastro Class

Om Gastro Class

”Det var livsændrende at være med i Masterchef i 2021. Jeg indså nogle fundamentale mangler i min madlavning. Og jeg ser desværre de mangler overalt.

Jeg har optimeret madvirksomheder i 30 år og brugt 3 år og mødt +600 kunder på at udvikle ”Et stærkt gastronomisk greb™”. Det har ændret alt i min måde at lave mad på.

Min motivation er at katalysere stor madglæde i køkkenet og omkring bordet ved at gøre det enklere at skabe stor velsmag og flotte retter.

– Henrik Solkær

Hvad bidrager Gastro Class med?

Gastro Class’ mission er at hjælpe dig, der gerne vil udvikle dine køkkenfærdigheder markant, med at skabe mere glæde og succes i dit køkken, uden at du skal have avanceret udstyr eller kunne en masse i forvejen. Motivationen er det vigtigste.

Gastro Class fylder din gastronomiske værktøjskasse med de vigtige grundteknikker, masser af gastronomiske elementer og dejlige retter. Med denne platform kan du lave præcis de retter du drømmer om på både en mere stilsikker og kreativ måde.

Et Gastro Class forløb vil også bidrage til at reducere både kalorieindtag og madspild. Velsmagende og flotte retter skaber mere glæde med mindre mad. Det er både godt for ens krop og sjæl, miljøet, ressourceforbruget og pengepungen.

Henrik Solkær

“Jeg indså et kæmpestort behov for at gøre det enklere at få succes i køkkenet”

Jeg har altid været helt vild med, og god til, at lave mad. Men jeg tog først et kvantespring i forbindelse med Masterchef, og ikke mindre siden, da jeg begyndte at arbejde systematisk med tekniker og elementer og ved at turde at lave retter med få elementer samt begynde at gå op i anretning.

 

Næsten alle lærer vi normalt at lave mad fra opskrift til opskrift. Men det bliver man desværre sjældent dygtigere af. Ligeledes kunne jeg se på mine kollegaer i Masterchef, samt gennem alle de sæsoner jeg fulgte med, at selvom deltagerne er yderst dedikerede og dygtige når de starter, så har næsten ingen det, jeg karakteriserer som et stærkt gastronomisk greb fra starten. Og efter min opfattelse er det ca. 10-20% af deltagerne der udvikler det stærke greb i løbet af konkurrencen.

 

Desuden har jeg bygget mine observationer på, hvad kommunikationen er, i alle de +500 kogebøger jeg har læst. De hopper desværre altid fra opskrift til opskrift uden at efterlade en rød tråd. Jeg har analyseret og observeret alle jeg møder og hvordan de laver mad, samt alle jeg møder i Gastro Class og deres køkkenvaner.

Jeg har samlet op på alt dette i Et stærkt gastronomisk greb™, som giver grebet til at knække koden til at lave mad, der begejstrer alle dage.

 

Et stærkt gastronomisk greb™

Jeg har gået den lange vej og lært en masse på vejen. Efter at have lavet rigtig god mad i masser af år er min egen måde at lave mad i dag fuldstændigt forandret. Og maden er blevet endnu bedre og mange gange flottere. Samtidigt er det også blevet meget enklere.

Jeg har observeret, analyseret og modelleret for at finde den enkle, sikre og kreative vej frem. Det bliver din store fordel. Jeg kan gøre din rejse meget kort og fuldstændigt målrettet.

Ud fra mine professionelle og gastronomiske erfaringer har jeg skabt Et stærkt gastronomisk greb™ modellen. Den giver de vigtige trin og et samlet greb som gør det meget enklere for dig at knække den gastronomiske kode (Læs mere her under gastronomiske forløb).

Vi kører direkte på motorvejen. Du får dialog og sparring på dine udviklingsområder. Det gør din udvikling i Gastro Class meget hurtigere.

Henrik Solkær
Søtunge med porre

Min rejse i madens verden

Jeg begyndte at lave mad og læse restaurantanmeldelser som 11-årig. Som 18-årig gik jeg til finere madlavning for mænd. Jeg er Master i fødevarevidenskab og har +500 kogebøger. Som 24-årig startede jeg, som den første, sous vide produktion i Danmark.

 

I 2020 startede jeg Vinloungen med min hustru, Marion, der, udover at arbejde professionelt med mad, også er WSET3 Sommelier. Og jeg deltog med stor begejstring i Masterchef 2021. Jeg afslutter selv min WSET 3 sommelier uddannelse i Marts 2024.

 

Jeg har arbejdet i flere af de allerbedste fødevarevirksomheder i mange lande med ledelse og direktionsarbejde og med at optimere og udvikle processer, teknik, produkter og koncepter. Her har jeg altid været passioneret omkring at udvikle og forbedre alt fra kvalitet til processer og resultater.

 

Jeg brænder for smarte løsninger i køkkenet og for at gøre det lækre enklere at lykkes med og for at skabe glæde og succes.

 

Derfor er det blevet min mission at knække den gastronomiske kode og skabe den røde tråd. Det har taget 3 år med masser af analyse, tests og udvikling. Og jeg er lykkelig, begejstret og taknemmelig over, at det er lykkedes med ”Et stærkt gastronomisk greb™” som jeg ser frem til at dele med dig.