Forside 5 Om Gastro Class

Om Gastro Class

“Alt ændrede sig, da jeg under, og desværre mest efter min Masterchefdeltagelse, indså mine fundamentale mangler og fik lært de afgørende basics og knækkede koden for alvor i køkkenet. 

Mine retter fik mere velsmag og blev flottere og samtidig blev det meget enklere og sjovere at være i køkkenet.

 Derfra var der kun en vej frem – Jeg ville gøre det tilgængeligt og enkelt og at blive rigtigt dygtig til at lave mad for dig der ønsker dette”

– Henrik Solkær

Hvordan var jeg havnet i fælden uden at vide det?

Med min mad baggrund var jeg overrasket over de ting jeg ikke havde fanget. Jeg brugte megen tid på at forstå hvorfor. Samtidigt betragtede jeg mine netværk og +500 kunder i Gastro Class. 

Det som blev meget klart er, at måden vi alle laver mad på er ud fra opskrifter. De inspirerer og fungerer lidt som en gps. Alle kommer frem. Men opskrifter lærer dig ikke teknikkerne eller den gastronomiske basis.

 

At lave mad udfra nye opskrifter er som at spille tennis eller håndbold uden at kunne grundspillet eller taktikken. Du kan godt. Men det gør dig ikke dygtig.

Henrik Solkær

“Jeg så store muligheder for at gøre det enklere at få succes i køkkenet”

Det interessante og bekymrende er, at vi næsten alle er havnet i fælden.
 

Da jeg blev opmærksom, så jeg det i Masterchef, i Gastro Class og jeg ser det overalt. Alt er opskrifter, men kun få har styr på teknikker og den gastronomiske basis.  

Så hvis du begynder at træne fokuseret i køkkenet på samme måde som når du dyrker en sport eller træner en anden færdighed, så vil det løfte både dit bund- og topniveau markant.
Jeg har samlet op på alt dette i Et stærkt gastronomisk greb™, som kan knække din kode til at blive rigtigt dygtig til at lave mad.

 

Hvad skal der til for at blive rigtigt dygtig til at lave mad?

Det enkle svar er at du skal lære og træne det grundlæggende madhåndværk, men det er uoverskueligt at gå i gang med selv.

De tre områder hvor behovet og effekten af træning er størst er ved at blive dygtig til teknikker, tilsmagning og at sammensætte retten.

I Gastro Class har vi udvalgt præcis de teknikker, basics og arbejdsgange som vil gøre en stor forskel i dit køkken. 

Vi kører direkte på motorvejen. Du får dialog og sparring på dine udviklingsområder. Det gør din udvikling i Gastro Class meget hurtigere.

Henrik Solkær
Søtunge med porre

Min rejse i madens verden

Mit navn er Henrik Solkær og jeg har altid været meget glad for mad. Jeg begyndte at, lave mad og læse restaurantanmeldelser som 10-årig. Som 18-årig gik jeg til finere madlavning for mænd.

Jeg har en Master i både fødevarevidenskab og i business og jeg har arbejdet med at lede og optimere madvirksomheder i 30 år i forskellige lande og senest hos Løgismose Meyers.

I 2020 startede jeg Vinloungen med min hustru, Marion, der er WSET3 Sommelier. Jeg afslutter selv min WSET 3 sommelier uddannelse i Marts 2024. Jeg deltog i Masterchef 2021 og ikke så lang tid derefter startede jeg Gastro Class.

Jeg brænder for at inspirere og coache for at gøre det enklere og sjovere, at lykkes med at blive rigtigt dygtig til at lave mad.